srijeda, 23.02.2011.

Idealan muškarac

Mogla bih godinama o ovome. Idealan je muškarac onaj koji te voli i koji je spreman umrijeti za tebe. Sve ostalo je nebitno.
No, mi žene kakve jesmo, nikad zadovoljne i uvijek spremne na cjepidlačenje, sam taj proces traženja svog idealnog muškarca, uspjele smo otegnuti. Barem je taj krug žena u kojem se nalazim to uspio. Ne znam kako kod tebe.
Ajmo ispočetka. Od nekog upoznavanja pa do onog trenutka kad shvatiš da si zaljubljena i da bi s tim čovjekom mogla živjeti zauvijek, okružena djecom i unucima i dva smotana psa koja nose kosti s jednog kraja dvorišta na drugi.
Dakle, priča ide ovako:


FIZIČKE OSOBINE
Uvijek je padala na macho frajere. Jedan primjerak atletske građe, s tamnom kosom i razvijenim torzom - definitivno se ne bi bunila. Obavezno mora imati bijele zube jer to je prvo što primijeti kada se nasmije. Loš izgled zubi u startu je odbije. Pune usne po mogućnosti, tako da kad ih gleda - poželi isti tren ljubiti ih. Obrve ne bi smio imati kao Stipe Mesić, ali ne smije ih ni čupati, to nije karakteristika macho frajera. Nadalje - ruke. Ruke moraju biti strašno muževne kako bi se mogla osjećati zaštićenom. Vene. Obožava kad su muškarcu naglašene vene jer joj to budi dojam da je fizički sposoban i da će moći svojim rukama izgraditi sve što ona poželi. Nokti uredno odrezani. Dakle, gitaristi otpadaju jer oni na desnoj ruci puštaju nokte. Što se tiče kose, nema nekih prevelikih zahtjeva - samo da je ima i da je mirisna i oprana. Voli bradicu od dan-dva tako da mu neobrijanost u tim vremenskim granicama neće zamjeriti. I još samo jedna mala sitnica - mora biti viši od nje, jer ona zaista obožava štikle, a on i tada mora biti iznad njenih očiju.


KARAKTERNE OSOBINE
Hm, gdje započeti? Dakle, mora biti samouvjeren (jer inače joj se ne bi usudio prići). Ona nema problema s prilaženjem muškarcu, no više voli biti lovina. Ali ne smije biti presamouvjeren. Ne zna točno gdje je granica, ali zna kad je granica prijeđena. Iskrenost je zapravo na prvom mjestu. Protiv malih laži nema ništa, ima i ona svoje sitne laži koje čine njen karakter. Zapravo, svi imaju male laži. I one dobro dođu. Duhovitost je užasno važna. Čovjek koji joj nije duhovit podsjećat će je na bankovnog činovnika koji redom uzima uplatnicu po uplatnicu i jedva čeka da završi osam sati svoje smjene. Ili knjižničara koji slaže knjige po abecednom redu. Čast iznimkama, no ovu dvojicu ona zaista zna i nikad nije vidjela osmijeh, a kamoli trud da kažu nešto smiješno. Želja joj je kao penzionerki i dalje gledati u svog muža i pred cijelom obitelji koja jede puricu s mlincima hihotati se njegovim šalama. Ambicioznost također. Ne do granica da bude predsjednik svemira, nego do one granice da ima posao s kojim će biti osigurani, a koji mu neće uzeti vrijeme koje bi trebao posvetiti ženi i djeci. VJERAN. Napisano svim velikim slovima jer to se očekuje. A ne da nakon njenog cjelodnevnog nakuhavanja pudinga od banane i čokolade, on dođe kući s mrljom od ruža na kragni ili tragom tuđeg parfema na svom vratu. U suprotnom, u tu kuću više neće ući. Ovo su neke najbitnije, ostalih se ne može sjetiti u ovom trenutku. Očito su manje važne.


OBRAZOVANJE
Fakultet obavezno. Zato što ga ona ima i želi valnu duljinu s njim po tom pitanju. Ako baš mora (a ne mora) birati u kojem području želi njegovu diplomu, rekla bi ekonomija. To područje je dosta široko, ona ima diplomu iz tog smjera, mogli bi danima pričati i nadograđivati svoja znanja, međusobno učiti jedno drugoga. Medicina nikako, jer uključuje dežurstva. Želi ga pored sebe navečer u krevetu. Strojarstvo možda, no u tom slučaju bi kuća bila puna papira i nacrta, a poznavajući muškarce, ona bi se trebala brinuti o reciklaži. Informatika ne, oni pričaju samo o tome. Šumarstvo je smiješno. Pravo prolazi. Ugledan, fin gospodin u odijelu. Dakle, ekonomija ili pravo. Glazbenik s muzičke akademije bi bio preopušten. Plus, ako svira gitaru, nokti desne ruke bili bi mu dugi. Znanstvenik u području kemije ne. Ona mrzi kemiju. Profesor ne, oni su isfrustrirani zbog tridesetero djece koju moraju utišavati 45 minuta. I tako nekoliko puta po 45 minuta dnevno.

NJEGOVA MAMA
Mora ju voljeti. Mora biti ljubazna prema njoj, ne gledati je ispod oka i ne komentirati njen skuhani ručak. To je sve. I još samo da ne živi u istoj kući s njima.


OSTALO
Ovo je zapravo najsitničavija kategorija. Iako te stvari saznaš s vremenom, mogu bitno utjecati na vašu zajedničku sreću.
Prljave čarape stoje u košari za veš. Okrenute su na pravu stranu. Novine stoje na polici određenoj za to, ne na kauču ili na podu. Proliveno pivo se briše vlažnom krpom, ne daje se psu da to počisti. Mala djeca se vole i simpatična su. Životinje se vole. Vozačka dozvola je zapovijed. Žene nisu lošiji vozači. Ne ubija se u alkoholu na svakom obiteljskom okupljanju. Ženski babinjaci nisu smiješni. Pire krumpir i špinat su jelo. Na putovanja se ide, i da, dva-tri sata se troši na shopping. Ženska riječ nije nužno zadnja, ali slaganje s istom je poželjno.


Šalu na stranu, žene moje drage. Ovo je samo opis kakve možemo biti ako prestanemo cijeniti neke istinske kvalitete. Ukoliko te primi za ruku, zagrli od srca, otpjeva tvoju omiljenu pjesmu pa makar i u falšu, voli te. Ako ti u 55-oj kaže "mala", you still got the blues.. Idealan je onaj koji ti da do znanja da bi s tobom prešao cijeli svijet pa čak i ako ga tjeraš da te nosi cijelim putem.
Gore navedene osobine kao da mi opisuju Nadana Vidoševića, no nisam izgubila glavu za njim. Stoga, odustanite od takvih zahtjeva ukoliko ih imate i iskoristite vrijeme uživajući u malim, ali velikim stvarima. Jer, da ti dovedem jednog gore opisanog, full-package momka, ne bih dala ruku u vatru da će ti koljena zaklecati.
Nitko nije savršen, ali svi imamo nekoliko kvaliteta. I zato svima dajte drugu šansu, jer dugi nokti na prvom spoju nisu smak svijeta. Ali lazanje radi odlično.


Do skora, budi mi dobra.
G.T.

- 15:15 -

Komentari (19) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  veljača, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            

Ožujak 2011 (3)
Veljača 2011 (12)

Opis bloga

Razmisljanja o zivotu. Iz perspektive jedne Gospodjice. :)

Linkovi

http://newhope.blog.hr/
http://jelena20.blog.hr/
http://ludisplitjo.blog.hr/
http://shit0happens0every0day.blog.hr/
http://drugopoluvrijeme.blog.hr/
http://nestosekuha.blog.hr/
http://themiraclevalley.blog.hr/
http://poduzetnicauhrvatskoj.blog.hr/
http://auzmish.blog.hr/
http://tu-sam.blog.hr/
http://dannakonjucer.blog.hr/